Vad kan motorcykelkörning lära dig?

Motorcykelkörning är en intensiv sport, den är full av puls och adrenalin. De flesta anser den även vara en ganska farlig sysselsättning men de som kör motorcykel älskar det. Vad kan just motorcykelkörning lära dig? Massor, så klart.

Här nedan listar vi bara några utvalda punkter:

Intensiteten gör en lycklig

Att köra motorcykel är ett äventyr, ett hett sådant. Visserligen är det lite farligt men sportens intensitet höjer ens adrenalinnivå, något som automatiskt leder till att man känner sig lite gladare, precis som Videoslots bonuskod. Det är allmänt känt att adrenalinnivåerna i kroppen är direkt kopplade till ens lyckotillstånd. Därför är det inte särskilt konstigt att motorcykelåkning gör en lycklig.

Du lär dig något nytt varje gång du kör

Du minns väl alla tråkiga övningar när du tog ditt körkort? Ta dig till en tom parkeringsplats och gör om dem. Öva grunden och prova något nytt medans du gör det. Det låter kanske lite dumt men du blir överraskad hur mycket du kan utveckla din åkning när du övar alla grundläggande tricks. Prova!

Var försiktig!

Känns lite blassé att skriva den punkten men den är A och O i motorcykelkörning. Om det är något som den sporten lär dig så är det just detta – att ta det försiktigt. Tråkiga saker händer och de kan hända just dig. Du kan glida av vägen och göra dig illa och det är bara ett exempel. Så, kom ihåg att ta på dig skydd och kör försiktigt.

Tillit betyder mycket

Kör du tillsammans med någon? Handlar det om skjuts eller vill du bara visa vad du går för? Oavsett orsaken så måste du lita på din medpassagerare och vice versa. Varför? Ni åker tillsammans och är ni inte samspelta så kan det faktiskt gå riktigt illa. Båda måste vara fokuserade och hjälpa varandra medan ni njuter av åkturen.

Ta risker!

Trygghet i all ära men idag känns det som att många av oss behöver lära sig att ta ut svängarna lite grann. Motorcykelkörning lär en just det – att ta risker och vara orädd. Just den egenskapen kan tillämpas i andra aspekter i ens liv.

Feel the way

När du kör motorcykel är du inte skyddad på något sätt. Bilen har fönster, dörrar och tak och du är egentligen instängd. Kör du motorcykel är det precis tvärtom. Vinden känns, naturen syns och du hör allt runt omkring dig. Vägen är din och du kan köra snabbt, långsamt eller lite hur som. Idén är att du är ett både med vägen och allt som finns runt omkring.  

Remember that equipment is everything

Ja, utrustning är en väsentlig del av varje åktur. Som sagt är du inte skyddad på något sätt utan det är du och motorcykeln mot väder och vind. Därför är utrustning av största betydelse. Den skyddar inte bara mot vädret men även i eventuella olyckor.

Du är en del av en cool gemenskap

Att vara zen är något vi alla strävar efter och motorcykelkörning kan leda oss mot det tillståndet. Inte nog med det så är just den sporten en del av en storslagen community. En gemenskap du också kan bli del av. Det organiseras gemensamma åkturer, turneringar och coola tävlingar både i Sverige och utomlands där du kan träffa nya polare med samma intressen.