Motorsportspelen online som erbjuder glädje och spänning

Det är inte lätt att hitta de bästa spelen online som handlar om motorsport (varken är de med SHL-spel, men det är ett annat ämne). Det finns alldeles för många fantastiska spel. Antingen kan du köra runt på leriga banor i Dirt Rally eller så kan du köra runt på gatorna i Storbritannien i Forza Motorsport 7. Oavsett vad du väljer kommer spelet garanterat erbjuda spänning och glädje.

Dirt rally

Första Dirt rally kom ut 2015 och blev snabbt populär. Utmaningarna som spelet bjuder på genom att försöka hålla kvar bilen på de leriga banorna har blivit omtyckt av många. Bilarna har rejäla motorer som känns ganska realistisk att köra. Dirt Rally 2 kom ut år 2019 och har allt det första spelet har – och lite till. Samma utmaning väntar den här gången exempelvis på Finlands leriga landsvägar och omgivningen är ännu bättre i andra spelet.

Forza Motorsport 7

Sedan sin release år 2017 har Forza Motorsport 7 varit extremt populärt inom genren motorsportspel. Turn 10 Studios utvecklade spelet tillsammans med Microsoft Studios som publicerade det. Detta spel är det tionde spelet i Forza-serien och släpptes till både PC och Xbox One. Speciellt de unika väder effekterna är intressanta, lyktorna i städerna sakta slocknar och regnet som ibland smattrar mot vägen. Spelet innehåller omkring 700 bilar att välja mellan och 32 olika platser att köra på. 

SHIFT 2

Spelet SHIFT 2 är ett jättebra spel där det kompromissas mellan verklighetstroget och tillgänglighet. Flera anser att spelet fokuserar mer på vad spelaren behöver uppnå för högre level istället för hur vackert det är runt omkring. Spelet använder en visuell effekt för att styra spelaren uppmärksamhet dit den bör vara. Exempelvis om en annan förare kommer upp bakom dig och ska köra om, då visar spelet omgivningen lite suddig och fokuserar bak där den andra bilen är på väg.

Forza Horizon 3

Detta spel har en öppen värld fylld med racing. Forza Horizon 3 är utvecklat av Playground Games och publicerade av Microsoft Studios, spelet utkom i september 2016 både för PC Microsoft Windows och Xbox One. Det är den tredje i Forza Horizon serien medans det är det nionde spelet i Forza-serien. Spelet har som sagt en öppen värld som ska likna miljön som finns i Australien, budgeten för spelets gameplay på engelska, var dubbelt så stor som sin föregångare. Du kan köra alla möjliga bilar och har totalt 350 bilar att välja mellan.

iRacing

iRacing var tidigare iRacing.com och är en racing simulation som iRacing.com Motorsport Simulations släppte år 2008. Realistiska bilar, tävlingar och events är spelets fokus och deras mål är att efterlikna den verkliga upplevelsen så mycket som det är möjligt. Det rekommenderas därför att använda ratt och pedaler för att göra det mer realistiskt. Spelet tillåter dig bara att se inifrån bilen men det går att styra kamerorna i andra sessioner om man är nyfiken. År 2009 meddelade iRacing.com och NASCAR ett femårsavtal för att göra en online NASCAR racing serie och senare år 2015 förlängde de avtalet med sex år. Det är också iRacing.com som förser NASCAR Hall of Fame simulatorer med programvara.