Att lägga odds på motorsporter

Om du gillar motorsporter och är intresserad av att satsa på dem finns det en del olika tävlingar och genrer som kan vara spännande att ta sig en närmare titt på (även om julen kommer vilket innebär att fler gillar att satsa på casino julkalender 2020 du kan fortfarande njuta av din favoritsport). De mest populära är kanske motocross, enduro och roadracing där man kan satsa hos de stora spelbolagen online. Du kan lägga odds på olika serier och mästerskap både i Sverige och utomlands. Själva bettingen kan variera mycket. Till exempel kan du sätta pengar på vinnarodds, matchodds, head-to-head eller någon annan kombination.

I tävlingarna är det alltid flera förare som startar samtidigt då idén är att man ska åka runt hela banan ett angivet antal varv. Givetvis finns det lag man kan satsa på men i motorsporterna finns det även individuella förare som man kan satsa på. Om du vill satsa på motorsporter bör du se över alla oddslistor inom den gren du valt att lägga dina odds på. Dessa finns ofta upplagda på sajterna på större spelbolag.

Hur lägger man odds?  

Det finns flera olika alternativ. Till exempel kan man gissa förares tid, det slutgiltiga resultatet (d.s.k vinnarodds) och ifall en förare kommer att köra snabbare än en annan. Det sista oddset kallas för head-to-head. Dessa tre alternativ är klassiker och de mest använda. Det finns dock lite fler varianter som kan vara intressanta att veta lite mer om.

· Spela på mästerskap

Att lägga odds på ett visst mästerskap är väldigt vanligt. Väljer man det alternativet satsar man på vilket lag som kommer att vinna i en tävling. I det här fallet kan det vara bra att se om spelsajten ger dig chansen att kunna satsa på individuella placeringar i lagen. Detta kan vara ett bra sätt att få vinna lite mer.

· Satsa på en hel säsong

Är det nu så att du tror att ett team kommer att vinna hela säsongen ska du satsa på konstruktion. Tänk på att det oddset värderas högre jämfört med förarnas individuella poäng.

· Satsa på snabba varv

Att satsa på snabba varv blir allt mer populärt. Detta betyder att du får möjlighet att spela med bra odds på specifika förare som visat de bästa tiderna i olika lopp.

Ett vanligt misstag är att tro att den bästa föraren är den som vinner loppet. Så är det alltså inte. Man tittar på föraren som får bästa tid på ett varv och inte på den som kommer först i ett lopp. Tänk på det innan du satsar på snabba varv.

· Förare mot förare

 Som namnet självt antyder kan du via det här satsningsalternativet lägga odds på förare som kör mot varandra. En hel del bookmakers samt spelsajter erbjuder bra odds där du som spelare kan satsa på att en förare kommer att vinna över en annan. Ett hett tips här är att göra en ordentlig research om tävlingen och förarna innan du satsar.

· Andra odds

Bookmakers och spelsajter gör spännande och ovanliga kombinationer när det kommer till odds. Varje sajt eller bookmaker kan alltså överraska dig med ett satsningsalternativ du inte sett förut. Gör research och ställ frågor innan du använder dig av ett sådant.

Oavsett vilken motorsport du väljer att lägga odds på är det alltid nödvändigt att du sätter upp en budget du inte kommer att gå över. Dessutom bör du göra en ordentlig research både på bookmakern eller spelsajten du valt att lägga odds med. Visserligen kan du alltid ta del av bookmakerns tips men det är din uppgift att undersöka förarna och marknaden innan du satsar några pengar. Tänk även på att både bookmakers och spelsajter har sina rykten. Titta gärna på vad andra spelare säger innan du väljer en oddspartner.