Dragracing med amerikanska bilar

När det gäller dragracing är detta en gren inom motorsporten som fått en stor popularitet på senare år. Mycket av detta handlar om att dragracing numera inte är en sport som associeras med rymdliknande farkoster som nästan flyger fram på banan. Här handlar det idag mycket om helt vanliga ombyggda bilar som istället konfigurerats till att drivas av metanol. Om du gillar motorsport samt även amerikanska bilar ombyggda till dessa fantastiska vrålåk, kommer du att bli en av de som förmodligen fastnar för motorsporten dragracing. Här handlar det om korta åk och enormt höga hastigheter, som endast de med nerver av stål kan utsätta sig för.

Dragracing är idag en av världens snabbaste motorsporter och kommer ursprungligen från USDrag racingA, och har fått en stor popularitet och numera spritt sig över hela världen. Att gå på dragracing kommer garanterat att bli en fantastisk upplevelse och fest för alla de som gillar snabba bilar och motorsport. Normalt sett är denna härliga och spännande tävling på en kvarts engelsk mil, men ibland förkortas sträckan till enbart hälften av denna längd. Här kan du då fråga dig hur det är möjligt för dessa bilar att komma upp i så höga hastigheter.

Inom dragracing finns det en gren som kallas för Pro Modified. Här handlar det då om vanliga bilar som har byggts om och drivs av metanol, och hastigheten kan då komma upp i hela 400 kilometer per timme på bara under sex sekunder. På detta sättet är det då helt förståeligt hur bilarna i dragracing kommer upp i maximala hastigheter på så korta sträckor som det gäller. I övrigt finns det naturligtvis massor av andra grenar inom dragracing och du som har besökt tävlingar inom denna sport kommer säkert att leta dig fram till även dessa härliga tillställningar som lätt blir en folkfest för ett par timmar.