Olika typer av motorsport

När det gäller motorsport är det naturligtvis inte bara dragracing som det finns att välja på. Om det ska räknas till en av grenarna inom den stora motorsporten så står inte dragracing för mer en ett par enstaka procent. Inom motorsporten finns det massor av annat att välja mellan för den som vill se tävlingar på längre sträckor, samt där det även är flera som är med och gör upp om segern vid varje lopp eller etapp. Här handlar det då mycket om rally, där det också inom denna gren finns många andra olika typer av rally. I ordets rätta bemärkelse är rally något som utförs i etapper på olika skogsvägar i öppna landskap.

De övriga grenarna som finns inom rally är de som bara har en etapp, och som avgörs av ett enrallyda race. Sedan finns det även orienteringsrally och det mycket populära alternativet som kallas för folkrace. Är du den som gillar bilar men inte vill stå i skogen och titta på rally, kan du istället välja banracing. Här kommer du då att befinna dig i en racingstadion för att se alla de specialbyggda bilarna fara fram i höga hastigheter med bibehållet väggrepp. Detta är också verkligen något att prova för de med starka nerver utan någon oro boende i kroppen.

Hur som helst är det heller inte bara motorsport med bilar som gäller. Här finns det också mycket för alla som gillar två hjul mot backen. Detta handlar då om motorcyklar. Här kan du välja enduro, motorcross, speedway eller banracing för att bara välja några av de många sporter som finns för motorcykelförare. Vill du vara den som går åt det lite annorlunda hållet finns det naturligtvis även motorsport inom båtrace och med andra mer ovanliga fordon, som kan roa den som inte riktigt vill gå samma väg och har samma intressen som alla andra.